Eendaagse show 2021

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde eendaagse show. Ondanks de huidige situatie weerhield het onze leden er niet van om hun mooiste vogels weer uit te zoeken en deze in te schrijven voor de eendaagse show. Naast leden van onze eigen vereniging mochten wij op 30 oktober ook enkele leden van onze buurtvereniging Vogelvereniging Aduard verwelkomen.

De eendaagse show verloopt net iets anders als een meerdaagse show. Tussen 09.00 en 09.30 uur konden de vogels ingebracht worden. Nadat alle vogels een plekje hadden gekregen op de stellingen was het de beurt aan de keurmeesters om de vogels te keuren. Voor deze dag hadden wij de heren Koeno de Groot, Jaap van den Bos en Ron Buisman uitgenodigd. Zoals al aangegeven verloopt de eendaagse show net iets anders als een meerdaagse show. Naast het invullen van de keurbriefjes werd er door de keurmeesters ook ruim de tijd genomen om de ingebrachte vogels te bespreken met de inzenders. De inzenders ontvingen dan ook niet alleen het keurbriefje maar ook de uitleg van de keurmeesters erbij.

Zoals bij elke show kunnen ook bij een eendaagse show niet alle vogels kampioen worden. De keurmeesters werden dan ook gevraagd om per groep een kampioen aan te wijzen.

Kampioenen 2021

KampioenKleur/soortPuntenInzender
Kleurkanaries EKMelanine zwartpastel rood mozaïek T192E. Scheerhoorn
Kleurkanaries OKMelanine zwart geel intensief92R. Hut
Postuurkanaries EKJapan Hoso bont schimmel91A.J. Koopman
Tropen EKZebravink zwartwang grijs95A. Diepstra
Parkieten/papegaaien EKMeyer papegaai94K. de Boer
D. Huizinga bokaal
(Beste vogel gehele show)
Zebravink zwartwang grijs 95A. Diepstra
Winnaar klassement
(over 5 vogels)
463K. de Boer